Behagelig og effektiv oppvarming med vannbåren varme

Et vannbårent varmesystem sender oppvarmet vann rundt i boligen via rør i gulvet, radiatorer eller viftekonvektorer. Eldre varmesystemer baserte seg på olje, parafin eller elektrisitet som energikilde, mens de mer moderne løsningene baserer seg på fornybare varmekilder som varmepumper, bio-kjeler, sol- og energifangere, pellets e.l. 

Vannbåren varme gir behagelig varme som fordeles over hele rommet. Det kan legges i enebolig eller leilighet, enten du skal bygge nytt eller rehabilitere. Du kan velge hvilken energikilde som varmen skal hentes fra. Er du usikker, snakk med oss! Vi kan veilede og gi råd ved valg av løsning og selvsagt installere det hos deg.

Vannbåren gulvvarme

Vannbåren gulvvarme gir en lun og behagelig varme jevnt fordelt utover hele gulvet. Det kan legges i de fleste typer gulv. Gulvvarmen her er selvregulerende. Om sola skinner inn på gulvet og varmer opp rommet, vil ikke gulvet avgi varme hvis lufttemperaturen i rommet blir varmere enn selve gulvet. Gulvvarme passer i alle rom hvor du ønsker jevn varme, som på badet, i gangen eller i kjellere som brukes som oppholdsrom. På soverom derimot, kan det passe med radiator. 

Radiatorer

Er du av typen som liker kjøligere temperatur i rommet du sover, egner radiatorer seg godt. Radiatorene har fornyet seg og er nå tilpasset interiøret i større grad enn tidligere. Med en radiatortermostat som er riktig styrt, får du den temperaturen du vil ha. Har du store vindusflater eller trekkfulle vinduer, er radiator et smart valg. De egner seg for eldre boliger så vel som i nybygg. 

Radiatorer er enklere å installere enn gulvvarme, og de passer de fleste steder. I kombinasjon med viftekonvektorer blir det en utmerket varmeløsning som ikke krever store endringer. 

Har du spørsmål om hvilken løsning som egner seg best hos deg?

Vannbåren gulvvarme gir behagelig varme i boligen.

Vannbåren gulvvarme gir behagelig varme i boligen.

Tips!

Vi i VB får ofte spørsmål fra folk om de kan ha vannbåren varme i sin bolig og som oftes kan de det. Les mer om vannbåren varme og energikilder i dette blogginnlegget ›